Whammy Bar


  • Whammy Bar ise gitaristlerin dünyasında 60 yıldan fazladır bulunmaktadır ve neredeyse ilk elektrik gitarların satılmaya başlandığı dönemlerde piyasaya çıkmıştır. Bunun ilk örneği 1940’ların sonunda Paul A. Bigsby tarafından Merle Travis için üretilen Bigsby Vibrato Tailpiece’dir. Bu sistemi kullanan bir gitarist dönebilen bir kolu yönlendirerek tellerin uç kısımlarını geren bir silindiri döndürür; kolu gitarın gövdesine doğru ittiğinde tellerin gerilimini azaltarak tüm tellerde basılmakta olan notaların eğiminin ritmik dalgalanmasını düşürür. Kolu bırakıp tekrar yükselip “normal” pozisyonuna dönmesine izin verdiğinde ise teller ilk durumdaki gerginliklerine dönerek normal akortlarına geri dönerler, en azından bu durum teoride böyledir.

    Tabi ki bu sistemin de kendine göre artıları ve eksileri vardır. Geliştirilmeye açık olan bu sistemi ardından 1954 yılında Fender’in Stratocaster modelinde tanıttığı Synchronized Tremolo ve 1970’lerin sonunda çıkan Floyd Rose Locking Tremolo takip etmiştir. Kahler Pivoting Cam System ise bir diğer başarılı tremolo sistemidir.
    Her geçen gün teknolojik gelişmeler ile yeni alternatif sistemler üzerinde çalışılmaktadır. Ancak bu yeni alternatiflerin neredeyse hepsi, yukarıda ismi geçen dört ana sistemin varyasyonlarıdır.

    Kerem Başoğlu

    https://www.facebook.com/kerem.basoglu.12?fref=ts


    Elektro gitar dersi,  Davul(Bateri) kursu konusunda Ataşehir ve Bostancı bölgelerinde hizmet vermekteyiz.
    https://www.facebook.com/KozyatagiGitarVeBateriDersi
     
    Elektro Gitar Ve Bateri Kursu
     
    0 216 302 86 57
     
    0 532 335 69 24     


    Suadiye bölgesinde gitar kursu veya Suadiye bölgesinde gitar dersi için 216 302 86 57 yada 532 335 69 24 no lu telefonlardan arayabilirsiniz.

    Piyano Kursu Kadıköy için linke tıklayın.

    Kadıköy Gitar Kursu için linke tıklayabilirsiniz.
    Bizi bulabileceğiniz anahtar kelimeler; suadiye gitar dersi, suadiye elektro gitar dersi, suadiye elektro gitar kursu, suadiyede gitar dersi veren yerler, suadiyede gitar kursları, suadiyede gitar çalmak, suadiye gitar, suadiye elektro gitar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses Frekans Aralığı - FREQUENCY RANGE ( Hz )

FX LOOP (Send/Return) Nedir ?

Gitar Dersi AC DC Back in Black Notaları Tabları