1996'da Jason Becker'ı Ziyaret Eden Eddie Van Halen'ın Yeni Videosu

1996'da Jason Becker'ı Ziyaret Eden Eddie Van Halen'ın Yeni Videosu

David Lee Roth’un eski gitaristlerinden Jason Becker, 1996 yılında sağlık durumunun en zayıf olduğu anlardan birinde  Eddie Van Halen'in  kendisini ziyaret ettiği bir videoyu paylaştı .

Becker, vücudunun motor becerilerinin çoğunu yok eden ALS'nin etkilerinden yıllardır ciddi şekilde acı çekiyor. Van Halen, yıllar önce bir tanıtım videosu hazırlayarak durum hakkında farkındalık yaratmaya yardımcı olmak istemişti.

Becker'in daha önce hiç yayınlamadığı sahne arkası görüntülerde, Van Halen kendi modeli olan yeni gitarını gösterdi. "Ona oğlum Wolfgang'ın adını verdim"dedi. Kalın Mi telini Re'ye düşüren bir aparat için patent aldığını açıkladı. Daha sonra, Cream ve Blind Faith ile yaptığı işten zevk aldıktan sonra Van Halen'in Eric Clapton'a olan ilgisini nasıl kaybettiğini dinledi.

En son albümü Triumphant Hearts'ı 2018'de yayınlayan Becker, “Burada mücadele ederken kendimi izlemek gerçekten zor” dedi ve ekledi, bu albüm nefes borumu ve mide tüpümü almadan hemen önceydi ve nefes alamıyor, konuşamıyor, yemek yiyemiyordum. O sıralar gerçekten çok zayıftım. Bugün çok daha iyiyim. 

Videoyu paylaştım çünkü Eddie Van Halen'dan aldığım inanılmaz sevgiyi göstermek istedim. Kalbini ve ruhunu herkesin görmesini istedim. O sadece gitar ustası değildi, şefkat, alçakgönüllülük ve sevgi örneğiydi. Bu özellikler dünyanın şimdi ve her zaman ihtiyacı olan bir şey. Arkadaşımı asla unutmayacağım. 


Öğrencilerimin videolarını izlemek için lütfen tıklayınız. İnstagram Piyano Kursu

Yener Kuşculuoğlu Gitar Kursu Kadıköy

Piyano Kursu Kadıköy sayfamız için linke tıklayın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses Frekans Aralığı - FREQUENCY RANGE ( Hz )

FX LOOP (Send/Return) Nedir ?

Gitar Dersi AC DC Back in Black Notaları Tabları