Bateri Çalışmak Sıkıcı Hale Geldiğinde Yapılması Gerekenler -1-

BATERİ ÇALIŞMAK SIKICI HALE GELDİĞİNDE #1


Bazen çalışmak sıkıcı ve kafa karıştırıcı hale gelecektir. Kendinizi yolunu kaybetmiş hissettiğinizde bu 40 maddeden birini seçin ve üzerinde çalışmaya başlayın.. 

Dinleme

Sadece "işitme" değil, müzik ve davul için "dinleme" konsantre olma

Metotlar Kitaplar
Yüzlerce yararlanılacak davul metodu var piyasada ve internette. Mutlaka biri ilginizi çekecektir. En iyilerini başka bir başlıkta sıralayacağız.
RudimentsBaterideki esas alınacak vuruşlar Rudiments denilen vuruşlar aslen davulun temelidir. İlk 40 maddeyi bildiğinizden emin olun.

Groove (Hissederek çalma)
En basit ritmi bile çalışsıyor olsanız, nüans verebilecek kıvama 
getirmeniz beklenir. Çaldığınız ritme, düşük tuşeli vuruşlar eklemeye çalışın(Ghost notes)

Stiller
Çok yönlü dinlemek ve çalışmak önemlidir. Sadece en çok sevdiğini müzik türünde değil rock, blues, funk, yerel müzikler, caz, latin, swing, reggae türlerinde şarkılar bulup onları dinleyein. Neler çalındığına bakın. Anlamaya çalışmanıza gerek yok.Kulağınızı doldurun.

Stick Control
Davulun en zorlu tarafı baget kontrolü ve bağımsızlık etrafında döner George Lawrence Stone’un kitapları ve diğer metotları inceleyin. Farklı bakış açıları göreceksiniz.

Okuma
Basit ritmik okumalar yapın. Sadece tek elle vuruşlar bile olabilir..Sadece ellerniz ve kulağınızla davul çalıyor olmak tek başına yetmez. Gözlerinizin de geliştiğinden emin olmamız gerekiyor.

Dinamikler
Bateri sanıldığı gibi sadece yüksek sesle çalınan bir enstruman değildir. Müzik dinamiklerin önemini mutlaka kavramalısınız. Seslerin rastgele yada doğaçlama olarak yükselmesi ve alçalması müzikte çok önemlidir. İfade etme biçiminin en temel unsurudur.. 
Bunlarla ilgili makaleler okumalısınız.

Davul tonlamak
Bateriyi tonlamak yada nasıl tonlanacağını öğrenmek biraz zor olabilir ama uygulama yaptıkça kendinize ait bir tını elde edersiniz.. Eğer evinizde akustik bateriniz varsa mutlaka akordunu değiştirmeye zaman ayırın. Oynadıkça değişik fikirler aklınıza gelecektir.

Metronom
Bir metronom ile çalışmak . Metronomun arkasında veya önünde yada tam üzerinde çalmak gibi farklı seçeneklerimiz var aslında. Metronom çalışması metronomlatamamen birebir vurmak değildir.. Tabi önce birebir vurabilmeyi geliştirmiş olmak koşulu ile.


Ataşehir, Bostancı ve Göztepe Bölgesinde Bateri ve Gitar Kursu için 

0532 335 69 24 no lu telefondan arayabilirsiniz.

Piyano Kursu Kadıköy için linke tıklayın.

Kadıköy Gitar Kursu için linke tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses Frekans Aralığı - FREQUENCY RANGE ( Hz )

FX LOOP (Send/Return) Nedir ?

Gitar Dersi AC DC Back in Black Notaları Tabları