Bateri Nasıl Akort Edilir

Bateri Nasıl Akord Edilir

Bateri akortlamak oldukça meşakatli bir iştir, sabır ve titizlik ister. Bateristlerin çoğu kendi baterilerine sahip olmadığından provaya ve sahneye çıkarken bozuk tonlu bir bateri ile karşılaştıklarında şanslarına küsmekten başka çareleri kalmaz. 

Bateri tonlamak çok fazla tecrübe gerektiren bir iştir. Çok farklı bateri derileri vardır ve gerçekten birbirlerinden çok farklı tonlara sahiptirler. Bunun dışında çok farklı deri olduğu gibi baterilerde tonlamayı etkileyen alt deri denilen bir unsur vardır ki bu üst derinin tonunu tamamen etkiler.

Yapmamız gereken ilk iş alt deriyi ortama bir gerginliğe getirmek. Bunu anlamak için tonlu olduğunu zannettiğimiz bir baterinin hangi parçasını akortlayacaksak o parçayı “Ör: trampet” tonlu olduğunu düşündüğümüz bir trampetin alt derisinin gerginliğini elimizle bastırarak anlamak.

Şimdi kendi trampetimizin alt derisini daha önce sertliğini kontrol ettiğimiz trampetin gerginliğine getirmek. Bunu yaparken kullandığımız bateriye uygun bir bateri anahtarı bulundurmamız lazım.

Alt derinin gerginliğini yavaşça ve bütün vidaları ufak ufak eşit derecede sıkmamız gerekiyor. Bir baget yardımıyla vidalardan merkeze doğru 3 -4 cm uzaklıktan vurup çıkan sesin yardımıyla her bir vidanın eşit derecede sıkılmış olduğuna emin olmalıyız.

Baterilerin kasnaklarıdaki vidalar markasına göre 6 dan 12 ye kadar çıkabilir.

Bateri Nasıl Akort Edilir

Alt derimizi akortladıktan sonra üst deriyi aynı şekilde fakat daha gergin olacak şekilde akortlamaya başlayabiliriz ve yine bir baget yardımıyla vidalardan merkeze doğru 3 – 4 cm uzağından vurarak eşit sıktığımızı kontrol etmeliyiz.

Trampet, altolar, tom ve kick’ler farklı seslere akortlanır.

Eğer çok fazla tecrübeli değilsek Tama’nın Tension Watch adında derinin gerginliği hassas bir şekilde gösteren bir bateri akort cihazı’da kullanabiliriz.
Bu cihazın içinden deriler ve tarza göre olabilecek ortalama gerginliğin derecelendirilmiş listesi çıkıyor. Listedeki numaraları takip ederek akort işlemimizi kolaylaştırabiliriz.

Bateri nasıl akort edilir adlı makalemizi okudunuz. Faydalı bilgiler yazmaya devam edeceğiz. 
Ataşehir – Kozyatağı – Bostancı bölgerinde oturuyorsanız bateri hakkında yardıma ihtiyacınız varsa yada soracağınız bir sorunuz varsa bize 0216 302 86 57 0216 302 86 57 no lu numaradan ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimin videolarını izlemek için lütfen tıklayınız. İnstagram Gitar Kursu

Haritamıza şu linkten ulaşabilirsiniz. http://www.rockgitarkursu.com/iletisim/

Gitar kursu için bizi aramayı unutmayınız. http://www.rockgitarkursu.com

Bu yazı http://www.rockgitarkursu.com/bateri-nasil-akort-edilir/ linkinden alınmıştır.

Piyano Kursu Kadıköy için linke tıklayın.

Kadıköy Gitar Kursu için linke tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses Frekans Aralığı - FREQUENCY RANGE ( Hz )

FX LOOP (Send/Return) Nedir ?

Gitar Dersi AC DC Back in Black Notaları Tabları