Dünyanın İlk Seri Üretim Elektro Gitarı

Dünyanın İlk Seri Üretim Elektro gitarı

Günümüzde Rickenbacker Gitarları denilince akla, 1950 li yıllarda çıkan modelleri ile, 1960 lar da öncelikle, The Beatles’in kullanarak meşhur ettiği efsanevi 12 telli modeli, ayrıca Cliff Burton, Joey DeMaio ve Lemmy Kilmister’in ellerinde ikonlaştırmış oldukları 4000 serisi basslar gelir. Gerçi benim için 4000 serisi, bu adı geçen adamlardan çok Paul McCartney ile özdeşleşmiştir.

Bir de bunlar kadar, hatta belki daha da önemlisi; Rickenbacker markası, Dünya Elektro Gitar Tarihinde ki pek çok resmi ilklere imza atmıştır.

Rickenbacker’e ismini veren Adolph Rickenbacker, 1886 da İsviçre’de doğmuş ve çocuk iken ailesiyle birlikte A.B.D ye göç etmiştir. Adolph Rickenbacker, 1918 de L.A.California’ya taşınmış, 1920de de kurduğu demir döküm şirketiyle hem plastik, hem de demir parça üretiminde başarı elde etmiştir. Şirketinin önde gelen müşterilerinden biri de, gelecekte resonator gitarlarıyla efsaneleşecek olan “National” firmasıdır.

O yıllarda, National firmasının önde gelen isimlerinden, George Beauchamp ve Paul Barth, yaptıkları deneylerin sonucu olarak, literatüre adı “Horseshoe” olarak geçen, dünyanın ilk elektro gitar manyetiğini icat etmişlerdir. National firmasının diğer önde gelen adamlarından biri olan Harry Watson’da bu manyetiğin takılabilmesi için tek parça maple gövdeli bir lap steel gitar tasarlar. Bu gitar da, literatüre ismi –şeklinin benzerliği yüzünden- “The Frying Pan” (Tava) diye geçen, dünyanın ilk elektro gitarıdır.

Adolph Rickenbacker en başından itibaren bu projeye, George Beauchamp ve Paul Barth’ın fikirlerini üretime geçirebilmeleri için manevi ortak olmuştur. Bu ortaklık, 1931 senesinde Beauchamp ve Barth’ın National firmasından kovulmalarını takiben(?) A.Rickenbacker’in patronluğunda kurdukları “Ro-Pat-In Company” isimli şirketle resmiyet kazanır. 1932 de Ro-Pat-In Company olarak ilk iş, The Frying Pan’in alimünyum gövdeli bir versiyonunu seri üretime geçirirler ve bu gitar da dünyanın ilk seri üretilen elektro gitarı olarak tarihe geçer. İlk seri The Frying Pan lerin headstock un da marka olarak “Electro” yazdığı için bugün bu ilk seri, gitar kolleksiyoncuları tarafından “Electro Hawaiian” diye adlandırılmıştır.


Elektro gitar kursu,  Davul(Bateri) kursu konusunda Anadolu Yakası'nda Bostancı, Şenesenevler, Ayşekadın, Kazasker, Tüccarbaşı, Ethemefendi, Sahrayıcedit, Göztepe bölgelerine hizmet vermekteyiz.
 
Gitar derslerinde müzik eğitiminin yanısıra, gitar tamir etme, ayarlama ve donanım bilgiside verilmektedir.
 
Aşağıdaki linkten gitar dersleri hakkında bilgi alabilirsiniz


Bu yazı http://www.rockgitarkursu.com/dunyanin-ilk-seri-uretim-elektro-gitari     sayfasından alınmıştır.
https://www.facebook.com/KozyatagiGitarVeBateriDersi
 
Elektro Gitar Ve Bateri Dersleri İçin


Gitar kursu için linke tıklayınız. http://www.rockgitarkursu.com
 
0 216 302 86 570 216 302 86 57
 
0 532 335 69 240 532 335 69 24 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses Frekans Aralığı - FREQUENCY RANGE ( Hz )

FX LOOP (Send/Return) Nedir ?

Gitar Dersi AC DC Back in Black Notaları Tabları