Gitarda Akorlar Arası Hızlı Geçiş

Akorlar arasında geçiş yapamama yeni başlayanlarda sık görülen problemlerden biridir. Gitar akorlarını yeni öğrenen biri 2 akoru birbirinden bağımsız zamanda net bir şekilde basabiliyorken birinden diğerine geçmeye kalktığında ya şaşırır, ya parmaklar birbirine karışır, ya da basacağı akoru unutur vs. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için ihtiyacınız olan şeyler sadece pratik yapmak, zaman ve biraz da sabır. Aşağıdaki egzersizi uygulayarak akorlar arasında geçişleri hızlandırabilirsiniz.

- Kendinize 2 tane akor seçin, bu akorlar daha önceki yazılarda bahsettiğimiz temel akorlardan veya birinci pozisyon akorlarından olsun. Sürekli bu 2 akor arasında gidip geleceğiz.

- Birinci akoru ritim eşliğinde (metronom varsa metronom eşliğinde yoksa ayağınızı yere vurarak ritim tutabilirsiniz) 8 kere vurun. Vuruşlar hep yukarıdan aşağıya olsun. Sonra ritmi kaçırmadan diğer akora geçin ve diğer akoru sekiz kere aynı şekilde vurun.

Geçişte duraksama oldu mu? Eğer olduysa sorunumuzu inceleyelim. Şimdi şunları yapmayı deneyin:

- Bir önceki belirlediğiniz akoru basmak için elinizi uygun pozisyona getirin.
- Şimdi hızlı bir şekilde, hiç düşünmeden ikinci akora geçin.

Muhtemelen ya parmaklarınız klavye dışına çıktı, ya da parmakları uygun yerlere getirmek için karar vermeye çalıştığınız sırada parmaklarınız birbirine girdi. Bunun sebebi yeteneksizliğiniz veya yetersizliğiniz değil, akor geçişine zihinsel olarak hazır olmayışınız.

Şimdi ilk akoru yeniden çalın. Bu defa ikinci akora geçişte akoru gözünüzde canlandırın, geçeceğiniz akora konsantre olun. Parmaklarınızı doğru bir şekilde yerleştirdiğinizi zihninizde canlandırın. Daha sonra geçmek istediğiniz akora geçin. Eğer duraklarsanız, başa dönün ve yeniden deneyin. Bu egzersizi 5 dakika kadar devam ettirin. Geçiş sırasında parmaklarınızın yaptığı gereksiz hareketlere dikkat edin ve tekrarlarda bunları yapmamaya çalışın. Örneğin gitara yeni başlayanlar genellikle akor geçişi sırasında parmaklarını klavyeden bir hayli uzaklaştırırlar. Oysaki bu gereksizdir. Parmaklarınızı klavyeden fazla uzaklaştırmanıza gerek yoktur.İyi
şanslar.

Gitar dersleri için

0216 302 86 570216 302 86 57

0 532 335 69 240 532 335 69 24

Gitar kursu için www.rockgitarkursu.com

Bateri kursu için www.rockgitarkursu.com/bateri-kursu

Piyano Kursu Kadıköy için linke tıklayın.

Kadıköy Gitar Kursu için linke tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ses Frekans Aralığı - FREQUENCY RANGE ( Hz )

FX LOOP (Send/Return) Nedir ?

Gitar Dersi AC DC Back in Black Notaları Tabları